Zupa krem z cukinii
Dania
Zupy
Porcje
Czas przygotowania
4
osoby
10
minut
Czas gotowania
15
minut
Porcje
Czas przygotowania
4
osoby
10
minut
Czas gotowania
15
minut
Składniki
2
łyżki
oliwy
4
ząbki
czosnku
1
cebula
1
por
biała część
2
cukinie
średnie
1
szklanka
bulionu domowego
sól
pieprz cayenne
majeranek
2
łyżki
jogurtu greckiego
2
łyżki
płatków drożdżowych
lub startego parmezanu
Sposób przygotowania
W garnku rozgrzej oliwę, wrzuć posiekany czosnek, cebulę i pora. Podsmażaj około 10 minut.
Po zeszkleniu warzyw dorzuć pokrojoną drobno cukinię, podsmażaj jeszcze chwilę, zalej bulionem. Gotuj do miękkości warzyw i dopraw do smaku.
Wyłóż na talerze, dodaj jogurt i posyp płatkami drożdżowymi lub startym parmezanem. Smacznego!
Pozostałe informacje
Domowy bulion bez kostki