Lekka, pyszna i bardzo aromatyczna zupa, a przede wszystkim – dziecinnie prosta i szybka. Delikatny smak cukinii świetnie łączy się z aromatem czosnku i oliwy. Mi najbardziej smakuje posypana parmezanem lub płatkami drożdżowymi ;)

Drukuj przepis
Zupa krem z cukinii
Dania Zupy
Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
Dania Zupy
Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
Sposób przygotowania
  1. W garnku rozgrzej oliwę, wrzuć posiekany czosnek, cebulę i pora. Podsmażaj około 10 minut.
  2. Po zeszkleniu warzyw dorzuć pokrojoną drobno cukinię, podsmażaj jeszcze chwilę, zalej bulionem. Gotuj do miękkości warzyw i dopraw do smaku.
  3. Wyłóż na talerze, dodaj jogurt i posyp płatkami drożdżowymi lub startym parmezanem. Smacznego!
Pozostałe informacje