Z owsianką przez długi czas nie było mi po drodze… W dzieciństwie kojarzyła mi się ze szpitalną papką i uraz został na długo. Na szczęście owsianki to nie tylko klejąca breja z mlekiem, ale można do nich dodać wszystko co lubisz ;) Tym razem w waniliowej wersji z mango, bananem, czekoladą i bakaliami. Mnóstwo energii i prawdziwa słodycz.

Makro w jednej porcji:

460 kcal

B: 14g T: 12g  W: 77g

Drukuj przepis
Waniliowa o owsianka z mango i czekoladą
Dania Śniadanie
Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 8 minut
Porcje
osoby
Składniki
Dania Śniadanie
Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 8 minut
Porcje
osoby
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Płatki owsiane zalej mlekiem, możesz dodać ekstrakt z wanilii. Gotuj na wolnym ogniu do miękkości, mieszając od czasu do czasu. Zawartość garnka przełóż do miski .
  2. Mango obierz , odkrój miąższ z każdej strony pestki (resztę obgryź :P). Pokrój paseczki i ułóż na talerzu.
  3. Na wierzchu owsianki poukładaj plasterki banana, posyp migdałami i jagodami goji, dodaj kostkę czekolady.
Pozostałe informacje