Z owsianką przez długi czas nie było mi po drodze… W dzieciństwie kojarzyła mi się ze szpitalną papką i uraz został na długo. Na szczęście owsianki to nie tylko klejąca breja z mlekiem, ale można do nich dodać wszystko co lubisz ;) Tym razem w waniliowej wersji z mango, bananem, czekoladą i bakaliami. Mnóstwo energii i prawdziwa słodycz.
Makro w jednej porcji:
460 kcal
B: 14g T: 12g W: 77g
Czas przygotowania | 10 minut |
Czas gotowania | 8 minut |
Porcje |
osoby
|
Składniki
- 4 łyżki płatków owsianych
- 1,5 szklanki mleka roślinnego lub krowiego
- 1 szczypta ekstraktu z wanilii opcjonalnie
- 1 mango
- 1 banan
- 10 migdałów
- 1 garść jagód goji
- 2 kostki czekoaldy gorzkiej minimum 75%
Składniki
|
Sposób przygotowania
- Płatki owsiane zalej mlekiem, możesz dodać ekstrakt z wanilii. Gotuj na wolnym ogniu do miękkości, mieszając od czasu do czasu. Zawartość garnka przełóż do miski .
- Mango obierz , odkrój miąższ z każdej strony pestki (resztę obgryź :P). Pokrój paseczki i ułóż na talerzu.
- Na wierzchu owsianki poukładaj plasterki banana, posyp migdałami i jagodami goji, dodaj kostkę czekolady.
Pozostałe informacje