Trufle daktylowe w czekoladzie
Porcje Czas przygotowania
15szt. 20minut
Porcje Czas przygotowania
15szt. 20minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Daktyle i migdały zalej wrzątkiem (w oddzielnych naczyniach), przykryj i odstaw na 10 minut. Po tym czasie odsącz. Migdały obierz ze skórek.
  2. Do malaksera lub blendera przełóż namoczone daktyle, kakao i masło orzechowe. Zmiksuj na gładką masę.
  3. Z masy formuj kulki wielkości małego orzecha włoskiego, do środka każdej wetknij migdał. Schłodź w lodówce.
  4. W międzyczasie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej. Zanurz w niej schłodzone trufle, posyp wiórkami kokosowymi, sezamem lub po prostu puść wodze fantazji! Wstaw do lodówki na kilka godzin (lub na tyle, ile wytrzymasz :P)
Pozostałe informacje