Tort urodzinowy bez cukru i mąki
Porcje Czas przygotowania
10porcji 60minut
Czas gotowania Czas oczekiwania
20minut 30minut
Porcje Czas przygotowania
10porcji 60minut
Czas gotowania Czas oczekiwania
20minut 30minut
Składniki
Biszkopt (składniki na 1 szt. – aby przełożyć tort, musisz upiec dwa takie biszkopty)
Krem kokosowo – bananowy
Sposób przygotowania
Biszkopt
  1. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni, tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Białka ubij na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodaj słodzik.
  2. Do piany dodaj zmielone orzechy i delikatnie wymieszaj szpatułką. Przełóż do tortownicy. Piecz 20 minut, odstaw do ostudzenia.
Krem
  1. Mleczko kokosowe przełóż do miski i ubijaj około 2 minuty. Dodaj rozdrobnione banany, wiórki kokosowe i kakao. Zmiksuj krótko.
  2. Wyłóż połowę kremu na pierwszy biszkopt, przykryj drugim. Wyłóż część masy na górę, a resztą obłóż boki.
  3. Udekoruj dowolnie – ja użyłam płatków migdałów czekolady i listków mięty. Smacznego!