Surówka z białej rzodkwi
Dania
Sałatki
Porcje
Czas przygotowania
2
15
minut
Czas oczekiwania
50
minut
Porcje
Czas przygotowania
2
15
minut
Czas oczekiwania
50
minut
Składniki
1
jabłko
1/2
pomarańczy
1
łyżka
soku z cytryny
2
łodygi
selera naciowego
1
kawałek
pora
1
łyżeczka
oliwy
1
szczypta
soli
1
szczypta
pieprzu
1
szczypta
czosnku niedźwiedziego
1
łyżeczka
posiekanej natki pietruszki
Sposób przygotowania
Rzodkiew i jabłko obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posól, wymieszaj, po 20 minutach odciśnij z soku.
Pomarańczę obierz i pokrój w kostkę, gałązki selera drobno posiekaj.
Wszystkie składniki przełóż do miski, dodaj oliwę i dopraw do smaku.
Wymieszaj i odstaw na ok. 30 minut.