Łosoś pieczony z czosnkiem i spaghetti z cukinii
Porcje Czas przygotowania
2osoby 10minut
Czas gotowania Czas oczekiwania
8minut 10 minut
Porcje Czas przygotowania
2osoby 10minut
Czas gotowania Czas oczekiwania
8minut 10 minut
Składniki
Pieczony łosoś
Spaghetti z cukinii
Sposób przygotowania
  1. Łososia umyj, osusz i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj z oliwą z oliwek, solą i czosnkiem niedźwiedzim. Natrzyj rybę.
  2. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-25 minut.
  3. W tym czasie obieraczką potnij cukinię na makaron. Na patelni rozgrzej oliwę , wrzuć przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę podsmażaj.
  4. Dorzuć pokrojoną drobno cebulkę, gdy się zeszkli, podlej odrobiną wody. Wrzuć cukinię i duś ok. 5 minut. Dodaj sos sojowy i chilli w proszku, wymieszaj. Smaż jeszcze chwilę aż do wyparowania reszty wody.
  5. Podawaj z ugotowanym groszkiem cukrowym: do gotującej się wody z odrobiną soli i cukru wrzuć groszek, gotuj ok 3 minuty.
  6. Gotowe! ;)