Sałatka z wędzonym tofu
Dania
Przekąski
,
Sałatki
Porcje
Czas przygotowania
2
osoby
5
minut
Porcje
Czas przygotowania
2
osoby
5
minut
Składniki
70
g
wędzonego tofu
2
garście
mixu sałat
lub szpinaku
1
łyżka
oleju sezamowego
lub oliwy z oliwek
1
łyżka
orzechów nerkowca
1
łyżeczka
sosu sojowego
1/4
papryki
1
łyżka
soku z cytryny
5
pomidorków koktajlowych
1
szczypta
pieprz czarny
Sposób przygotowania
Sałatę wyłóż na talerz, na wierzchu ułóż pokrojoną w kostkę paprykę oraz połówki pomidorów. Na wierzchu rozłóż kawałki pokrojonego tofu.
Przygotuj sos: wymieszaj olej sezamowy lub oliwę z sosem sojowym, sokiem z cytryny i pieprzem. Polej sosem sałatkę i posyp orzechami nerkowca.