Sałatka z bardzo aromatycznym, orientalnym sosem. Nada się jako przekąska do pracy lub szybka kolacja, dobrze pasuje też jako dodatek do dań z ryżem lub makaronem. Pamiętaj, że tofu to bardzo dobre roślinne źródło wapnia i żelaza – warto je jeść! ;)

Drukuj przepis
Sałatka z wędzonym tofu
Czas przygotowania 5 minut
Porcje
osoby
Składniki
Czas przygotowania 5 minut
Porcje
osoby
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Sałatę wyłóż na talerz, na wierzchu ułóż pokrojoną w kostkę paprykę oraz połówki pomidorów. Na wierzchu rozłóż kawałki pokrojonego tofu.
  2. Przygotuj sos: wymieszaj olej sezamowy lub oliwę z sosem sojowym, sokiem z cytryny i pieprzem. Polej sosem sałatkę i posyp orzechami nerkowca.