Kilkuminutowe placki owsiane – wystarczy zmiksować wszystkie składniki i usmażyć na patelni. Są bardzo zdrowe, a dzięki mące owsianej – bogate w błonnik i witaminy grupy B. Polecam dodać łyżkę oleju do ciasta, a następnie smażyć na suchej teflonowej patelni – placki nie nie przywierają, a my kontrolujemy ilość tłuszczu ;)

 

Drukuj przepis
Placki owsiane z masłem orzechowym i borówkami
Czas przygotowania 10 minut
Porcje
osoby
Składniki
Czas przygotowania 10 minut
Porcje
osoby
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Banany, jajko, mąkę, mleko, wodę i olej umieść w blenderze i zmiksuj na gładką masę.
  2. Rozgrzej patelnię i wylewaj na nią placki o średnicy około 8 cm. Smaż do zrumienienia z każdej strony.
  3. Przełóż na talerze, polej masłem orzechowym i posyp borówkami. Smacznego!
Pozostałe informacje

Sprawdź też podobne przepisy: