Kolejny kilkuminutowy przepis. Tym razem na tapecie jeden z moich ulubionych strączków – ciecierzyca! Poza wspaniałym źródłem białka jest także bogata w mikroelementy – cynk, fosfor, magnez oraz witaminy z grupy B. Świetny dodatek do pieczywa, domowej tortilli lub jako dip do warzyw.

Makro w jednej porcji

82 kcal

B: 2,7g

T: 4,7g

W:8,2g

 

 

Drukuj przepis
Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami
Czas przygotowania 10 minut
Porcje
porcji
Składniki
Czas przygotowania 10 minut
Porcje
porcji
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Czosnek przeciśnij przez praskę. Pomidora możesz sparzyć i obrać ze skórki. Kilka ziaren ciecierzycy odłóż do dekoracji.
  2. Wszystkie składniki umieść w malakserze i zmiksuj na gładką masę. Gdyby masa była za gęsta możesz dodać odrobinę wody.
  3. Udekoruj natką pietruszki, ziarnami ciecierzycy, płatkami pomidorów i natką pietruszki.
Pozostałe informacje