Niedzielne leniwe poranki wymagają uczczenia ich niebanalnym śniadaniem. Bardzo szybkie w wykonaniu i puszyste placuszki z mąki orkiszowej to idealna opcja do porannej kawy. Najlepiej smakują z sezonowymi owocami, polane syropem klonowym lub miodem, ciepłą kawą i miłym towarzystwem przy stole. A może śniadanie do łóżka dla ukochanej osoby? ;)

Drukuj przepis
Puszyste Pancakes z owocami
Czas przygotowania 15 minut
Czas gotowania 5 minut
Porcje
osoby
Składniki
Czas przygotowania 15 minut
Czas gotowania 5 minut
Porcje
osoby
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Mąkę, jaja, mleko, sodę i ksylitol zmiksować na jednolitą masę.
  2. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i wylewać masę formując małe placuszki.
  3. Smażyć do zrumienienia (około minutę na każdej stronie). Przełożyć na talerz i udekorować owocami, listkami mięty, polać syropem klonowym lub miodem.