Zupa krem z zielonych warzyw
Porcje Czas przygotowania
3osoby 15minut
Czas gotowania Czas oczekiwania
35 minut 30minut
Porcje Czas przygotowania
3osoby 15minut
Czas gotowania Czas oczekiwania
35 minut 30minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Soczewicę zalej zimną wodą i mocz ok. 30 minut. Po tym czasie soczewicę wypłucz, zalej ponownie zimną wodą i gotuj około 25 minut.
  2. Cebulkę zeszklij na łyżce oliwy razem z cukinią i dodaj do zupy razem z pozostałymi warzywami. Gotuj do miękkości – ok. 15-20 minut.
  3. Dodaj ulubione przyprawy i blenduj do uzyskania jednolitej konsystencji.
  4. Na suchej patelni podpraż pestki dyni. Zupę przełóż na talerz, udekoruj kleksem jogurtu greckiego i posyp pestkami.