Kasza jaglana z dynią i suszonymi pomidorami
Porcje Czas przygotowania
3osoby 30minut
Porcje Czas przygotowania
3osoby 30minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Pomidory zalej wrzątkiem i odstaw do namoczenia. Kaszę przelej na sitku wrzątkiem, zalej 1,5 szklanki wody i gotuj około 15-20 minut, aż wchłonie całą wodę. Przygotuj dużą patelnię lub garnek.
  2. Pokrojoną w kostkę cebulę z czosnkiem zeszklij na oliwie.
  3. Dynię wydrąż i pokrój w kostkę. Jeśli używasz dyni hokkaido, nie musisz jej obierać. Dorzuć do cebulki razem z pokrojonymi suszonymi pomidorami. Podlej wodą, w której moczyły się pomidory, przykryj i duś około 5 minut.
  4. Podnieś pokrywkę, dodaj szpinak, sos sojowy i przyprawy, trzymaj na ogniu do odparowania wody. Wymieszaj z ugotowaną kaszą.
  5. Przełóż na talerze, posyp pokrojonym w kostkę serem feta i świeżą natką pietruszki.