Nie wyobrażam sobie lata bez lodów, jak pewnie większość z nas. Widać to po kolejkach do lodziarni, gdy tylko robi się ciepło. Mamy na nie sezon i trzeba się nim cieszyć! Jaki smak lubicie najbardziej? Ja nie jestem w stanie odpowiedzieć na to pytanie, bo za każdym razem odkrywam nowe, które zasługują na pierwsze miejsce tak samo jak te poprzednie. Warto poeksperymentować i stworzyć w domu swoje własne, ulubione, i z całą pewnością niebanalne połączenia! Przygotowanie takich lodów jest bajecznie proste i szybkie, wystarczy tylko odrobina kreatywności ;)

Drukuj przepis
Domowe lody z naturalnych składników
Dania Desery
Czas przygotowania 15 minut
Czas oczekiwania 3 godziny
Porcje
osoby
Składniki
Lody jagodowo - kokosowe
Lody truskawkowo-waniliowe
Lody czekoladowo-sernikowe
Dania Desery
Czas przygotowania 15 minut
Czas oczekiwania 3 godziny
Porcje
osoby
Składniki
Lody jagodowo - kokosowe
Lody truskawkowo-waniliowe
Lody czekoladowo-sernikowe
Sposób przygotowania
  1. W każdym przypadku przygotowanie wygląda podobnie. Wszystkie składniki umieść blenderze i zmiksuj na gładką masę.
  2. Włóż do zamrażarki na ok. 3 godziny.
  3. KIlka minut przed podaniem wyjmij lody z zamrażarki, aby łatwiej było je nakładać (szczególnie lody owocowe). Udekoruj świeżymi sezonowymi owocami i orzechami lub puść wodze fantazji ;)