Pyszny owocowo-orzechowy deser w wersji fit. Najlepiej smakuje na ciepło, prosto z pieca ;) W wersji mniej dietetycznej możesz dołożyć gałkę lodów waniliowych.

Drukuj przepis
Crumble jabłkowe
Dania Desery
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
porcji
Składniki
Kruszonka
Nadzienie
Dania Desery
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
porcji
Składniki
Kruszonka
Nadzienie
Sposób przygotowania
  1. Jabłko pokrój w kostkę, wymieszaj z orzechami, ksylitolem i cynamonem.
  2. W miseczce wymieszaj płatki owsiane, mąkę, masło i ksylitol. Rozdrabniaj w rękach aż do uzyskania sypkiej kruszonki.
  3. Foremki posmaruj masłem. Wyłóż nadzienie i posyp kruszonką.
  4. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz ok. 15 minut.