Bezglutenowe ciasto, które skradło moje serce. Bardzo proste i szybkie w wykonaniu. Pachnie  wspaniale, smakuje obłędnie i jest bez grama białego cukru –  cała słodycz pochodzi z owoców. Zadowoli każdego bezglutenowego łasucha, który dba o linię. W wersji z glutenem można zastąpić mąkę z ciecierzycy na zwykłą, pełnoziarnistą.

Drukuj przepis
Ciasto figowe
Dania Desery
Czas przygotowania 30 minut
Czas gotowania 40 minut
Porcje
Składniki
Dania Desery
Czas przygotowania 30 minut
Czas gotowania 40 minut
Porcje
Składniki
Sposób przygotowania
  1. W dużej misce wymieszaj wszystkie suche składniki.
  2. Obrane i wydrążone jabłka oraz figi pokrój w kostkę i wymieszaj z suchymi składnikami.
  3. Do reszty składników dodaj jaja i wymieszaj dokładnie drewnianą łyżką.
  4. Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia, następnie wyłóż masę na blaszkę.
  5. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piecz przez około 40 minut.