Kasza jaglana z dynią i suszonymi pomidorami

Rozgrzewająca kasza jaglana z intensywnym aromatem pomidorów i ostrą papryczką. Drukuj przepis Kasza jaglana z dynią i suszonymi pomidorami Dania Dania główne Czas przygotowania 30 minut Porcje osoby Składniki 3 suszone pomidory150 g kaszy jaglanej (ok. 3/4 szklanki)1 cebula2 ząbki czosnku2 łyżki oliwy z oliwek1/2 dyni u mnie hokkaido100 g szpinaku2 łyżki sosu sojowego1 łyżeczka […]

Read More

Sałatka z wędzonym tofu

Sałatka z bardzo aromatycznym, orientalnym sosem. Nada się jako przekąska do pracy lub szybka kolacja, dobrze pasuje też jako dodatek do dań z ryżem lub makaronem. Pamiętaj, że tofu to bardzo dobre roślinne źródło wapnia i żelaza – warto je jeść! ;) Drukuj przepis Sałatka z wędzonym tofu Dania Przekąski, Sałatki Czas przygotowania 5 minut […]

Read More

Bulion drobiowy bez kostki

Jeśli masz już dość wszędobylskiej kostki rosołowej – to przepis dla Ciebie! Sekretem są dobrej jakości warzywa i (opcjonalnie) mięso oraz bardzo długi czas gotowania. Dzięki powolnemu podgrzewaniu aromaty z mięsa i warzyw oddają to co najlepsze ;) Ja dodaję dużo warzyw, aby bulion był jak najbardziej esensjonalny. Gotowy bulion możesz wykorzystać do wszelkiego rodzaju […]

Read More

Łosoś pieczony z czosnkiem i spaghetti z cukinii

To dość popularny i często pojawiający się w mojej kuchni patent na spaghetti bez makaronu ;) Tym razem w wersji „po chińsku”, z sosem sojowym. Do tego świetnie skomponował mi się łosoś pieczony w czosnku niedźwiedzim.   Warto zaopatrzyć się w taki przyrząd do cięcia makaronu z warzyw. Kupiłam go na targu warzywnym za 8 […]

Read More