Tym razem coś nie do końca fit, ale za to dobre i roślinne! Wybawienie wszystkich głodnych wegańskich imprezowiczów – idealne falafele. Długo dopracowywałam przepis, aby wyszły takie, jak lubię – charakterne, miękkie w środku i chrupkie na zewnątrz ;) Najlepiej smakują w tortilli, z hummusem i warzywami. Drukuj przepis Falafel Dania Dania główne, Przekąski Czas […]
Kolejny kilkuminutowy przepis. Tym razem na tapecie jeden z moich ulubionych strączków – ciecierzyca! Poza wspaniałym źródłem białka jest także bogata w mikroelementy – cynk, fosfor, magnez oraz witaminy z grupy B. Świetny dodatek do pieczywa, domowej tortilli lub jako dip do warzyw.
Prawdziwie rozgrzewająca zupa z imbirem i kolendrą rozgrzeje nawet największego zmarźlucha! Jest bardzo sycąca i smaczna, a przy tym błyskawiczna w wykonaniu. Ma bardzo intensywny kolor, który pięknie przełamuje dodatek świeżych lisci bazylii. Polecam spróbować! ;) […]
Napoje izotoniczne to jedne z najbardziej podstawowych i najczęściej stosowanych suplementów w sporcie. Co daje nam picie napoju izotonicznego i kiedy warto po niego sięgnąć? Napój izotoniczny tym różni się od zwykłej wody, że jego stężenie osmotyczne zbliżone jest do krwi naszego organizmu. Dzięki temu szybciej przyswajamy składniki w nim zawarte – nawadniamy się […]
Sezon na szparagi trwa naprawdę krótko, bo tylko dwa miesiące. Dlatego dobrze mieć w zanadrzu kilka sprawdzonych przepisów, aby w pełni wykorzystać ten czas. Moim faworytem szparagowego sezonu jest zupa krem. Przyrządzam ją na wiele rozmaitych sposobów. Tym razem z aromatycznymi krewetkami. Do jej wykonania możesz użyć białych lub zielonych szparagów, lub połączyć oba rodzaje. […]
Rzodkiew to mniej znana siostra popularnej rzodkiewki – choć sama jest bardziej odżywcza i cenna dla zdrowia. Ma również mocniejszy aromat i smak. Wspomaga trawienie i pozwala zniwelować nieprzyjemny zapach z ust oraz jest bardzo niskokaloryczna (16 kcal/100g), więc można ją chrupać bez końca ;) Na przykład w postaci surówki – jako dodatek do obiadu lub jedzonej samodzielnie na kolację lub drugie śniadanie ;) […]
To jeden z tych przepisów, który powstał „z braku laku”, gdy najzwyczajniej na świecie zapomniałam kupić bazylię na pesto. Zamiast niej użyłam tego co miałam w lodówce, czyli szpinaku i… tak już zostało. To dużo tańsze rozwiązanie i dostępne o każdej porze roku. Jego przygotowanie jest bardzo szybkie, a smak i aromat nie do podrobienia. […]
Pliki cookie zapewniają bezproblemowe funkcjonowanie strony internetowej. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że wyrażasz zgodę na ich użycie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.ZgodaPolityka prywatności