Ciasto dyniowe z orzechami

Sezon na dynię powoli dobiega końca, a apetyt na słodkości rośnie – a może tak jak ja macie w zamrażarce trochę dyni na czarną godzinę? To pachnące jesienią ciasto w połączeniu z gorącą kawką skutecznie odpędzi jesienną chandrę ;) Wartości odżywcze w 1 porcji: → 275 kcal → Białko: 6,8g → Tłuszcze: 12,6g → Węglowodany: […]

Read More

Herbaciano-owsiane kule śniadaniowe

Wpadam z zupełnie nowym odkryciem, podpatrzonym u przyjaciółki ;) Uwielbiam owsiane śniadania i przekąski. Nie zawsze musi być to owsianka. Opcji jest wiele – ciastka, kulki, placki, gofry… Do takich rozwiązań można dodać absolutnie wszystko na co mamy ochotę, jedyna zagwostka to zawsze – czym to skleić?! Tym razem z pomocą przyszła zwykła czarna herbata […]

Read More

Lody

Szybkie domowe lody z naturalnych składników

Nie wyobrażam sobie lata bez lodów, jak pewnie większość z nas. Widać to po kolejkach do lodziarni, gdy tylko robi się ciepło. Mamy na nie sezon i trzeba się nim cieszyć! Jaki smak lubicie najbardziej? Ja nie jestem w stanie odpowiedzieć na to pytanie, bo za każdym razem odkrywam nowe, które zasługują na pierwsze miejsce […]

Read More

Mocno czekoladowy tort fasolowy

Też tak macie, że robicie coś „z braku laku”, ze składników, które macie pod ręką, a okazują się prawdziwym hitem? Tak właśnie było z fasolowym brownie, na który akurat składniki miałam! Potrzebowałam jednak zrobić prawdziwy tort, a z tym było już gorzej. Postawnowiłam więc wykorzystać brownie jako biszkopt i przełożyć go kremem z tego co […]

Read More