Ciasto dyniowe z orzechami

Sezon na dynię powoli dobiega końca, a apetyt na słodkości rośnie – a może tak jak ja macie w zamrażarce trochę dyni na czarną godzinę? To pachnące jesienią ciasto w połączeniu z gorącą kawką skutecznie odpędzi jesienną chandrę ;) Wartości odżywcze w 1 porcji: → 275 kcal → Białko: 6,8g → Tłuszcze: 12,6g → Węglowodany: […]

Read More

Mocno czekoladowy tort fasolowy

Też tak macie, że robicie coś „z braku laku”, ze składników, które macie pod ręką, a okazują się prawdziwym hitem? Tak właśnie było z fasolowym brownie, na który akurat składniki miałam! Potrzebowałam jednak zrobić prawdziwy tort, a z tym było już gorzej. Postawnowiłam więc wykorzystać brownie jako biszkopt i przełożyć go kremem z tego co […]

Read More

Puszyste Pancakes z owocami

Niedzielne leniwe poranki wymagają uczczenia ich niebanalnym śniadaniem. Bardzo szybkie w wykonaniu i puszyste placuszki z mąki orkiszowej to idealna opcja do porannej kawy. Najlepiej smakują z sezonowymi owocami, polane syropem klonowym lub miodem, ciepłą kawą i miłym towarzystwem przy stole. A może śniadanie do łóżka dla ukochanej osoby? ;) […]

Read More

Ciasto figowe

Bezglutenowe ciasto, które skradło moje serce. Bardzo proste i szybkie w wykonaniu. Pachnie  wspaniale, smakuje obłędnie i jest bez grama białego cukru –  cała słodycz pochodzi z owoców. Zadowoli każdego bezglutenowego łasucha, który dba o linię. W wersji z glutenem można zastąpić mąkę z ciecierzycy na zwykłą, pełnoziarnistą. […]

Read More