To dość popularny i często pojawiający się w mojej kuchni patent na spaghetti bez makaronu ;) Tym razem w wersji „po chińsku”, z sosem sojowym. Do tego świetnie skomponował mi się łosoś pieczony w czosnku niedźwiedzim. Warto zaopatrzyć się w taki przyrząd do cięcia makaronu z warzyw. Kupiłam go na targu warzywnym za 8 […]
Rzodkiew to mniej znana siostra popularnej rzodkiewki – choć sama jest bardziej odżywcza i cenna dla zdrowia. Posiada również mocniejszy aromat i smak. Wspomaga trawienie i pozwala zniwelować nieprzyjemny zapach z ust oraz jest bardzo niskokaloryczna (16 kcal/100g), więc można ją chrupać bez końca ;) Na przykład w postaci surówki – jako dodatek do obiadu lub jedzonej samodzielnie na kolację lub drugie śniadanie ;) […]
Pliki cookie zapewniają bezproblemowe funkcjonowanie strony internetowej. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że wyrażasz zgodę na ich użycie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.ZgodaPolityka prywatności