Falafel

Tym razem coś nie do końca fit, ale za to dobre i roślinne! Wybawienie wszystkich głodnych wegańskich imprezowiczów – idealne falafele. Długo dopracowywałam przepis, aby wyszły takie, jak lubię – charakterne, miękkie w środku i chrupkie na zewnątrz ;) Najlepiej smakują w tortilli, z hummusem i warzywami. Drukuj przepis Falafel Dania Dania główne, Przekąski Czas […]

Read More

Kasza jaglana z dynią i suszonymi pomidorami

Rozgrzewająca kasza jaglana z intensywnym aromatem pomidorów i ostrą papryczką. Drukuj przepis Kasza jaglana z dynią i suszonymi pomidorami Dania Dania główne Czas przygotowania 30 minut Porcje osoby Składniki 3 suszone pomidory150 g kaszy jaglanej (ok. 3/4 szklanki)1 cebula2 ząbki czosnku2 łyżki oliwy z oliwek1/2 dyni u mnie hokkaido100 g szpinaku2 łyżki sosu sojowego1 łyżeczka […]

Read More

Pikantny łosoś ze szparagami

Sezon na szparagi jest tak krótki, że trzeba go dosłownie „łapać”. W zeszłym roku trochę go przegapiłam, ale tym razem sobie odbijam. Gotowane w wodzie, na parze, pieczone, smażone – przerabiam wszystko na zmianę. Tym razem w wersji smażonej, z pikantnym łososiem. Drukuj przepis Pikantny łosoś ze szparagami Dania Dania główne Czas gotowania 15 minut […]

Read More